Kovászos cipó és hagyományőrzés

Publikálva: 2022. május 25.

A Lázár Ervin Program keretében a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola
négy osztálya látogatott el a Szentendrén lévő Szabadtéri Néprajzi Múzeumba, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, a szentendrei Skanzenbe.

A gyerekek a hagyományos módon, kovásszal dagasztva, maguk készítették és sütötték meg a kemencében azt a cipót, amit azután megebédelhettek vagy akár haza is vihettek. Volt olyan osztály is, amelyik karkötőt készített ezen a szép tavaszi napos délelőttön.

A múzeumpedagógiai foglalkozások után még számos, eredeti, a skanzenben található házat néztek meg a gyerekek, miközben megismerkedtek a régmúlt idők életével, szokásaival vagy éppen a hagyományosan tartott házi állatokkal.

Forrás: Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola

Menü

Navigáció