Hírek

Döntőben a JEGYMI színjátszói

Publikálva: 2022. november 29.

2022. november 17-én a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola Szín-Kör-Játék tehetségműhely tanulói részt vettek a „Tiétek a színpad!” játék középdöntőjén. Ennek apropóján a Budapesti Operettszínházban mutathatták be Don Jani kalandjai című előadásukat. A szakmai zsűri nagyon meg volt elégedve tanulóink teljesítményével, így a döntőbe is bejutottak.

Tovább a teljes cikkre

Gólyák bemutatkozó előadása a Ferenczy Noémi Középiskolai Leánykollégiumban

Publikálva: 2022. november 29.

Siker koronázta november 21-én a Ferenczy Noémi Középiskolai Leánykollégiumban a 2022/2023. tanév gólyáinak hagyományos bemutatkozó előadását, a névadó műsort.
Névadójuknak és példaképüknek az első magyar diplomás orvosnőt, Hugonnai Vilmát választották, aki kitartóan és eredményesen küzdött a nők tanuláshoz való jogaiért, értékeik elismeréséért, a női egyenjogúságért. Ezt a küzdelmet jelenítették meg egy kb. 15 perces színdarabban.

Tovább a teljes cikkre

PLA - Peer Learning Activity konferencia a Bajza utcai Általános Iskolában

Publikálva: 2022. november 29.

Idén november 16 -18 között került megrendezésre Budapesten a nemzetközi PLA - Peer Learning Activity konferencia a Belügyminisztérium Köznevelési Helyettes Államtitkárságának szervezésében, melynek keretében a Bajza Utcai Általános Iskolában folyó ÖKO tevékenység is bemutatásra került az intézmény pedagógusai és tanulói által.

Tovább a teljes cikkre

"IKSZ Börze" az Alsóerdősori Gimnáziumban

Publikálva: 2022. november 25.

November 11-én a Budapest Esély Nonprofit Kft. szervezésében "IKSZ Börzét" tartottak az Alsóerdősori Gimnáziumban. A kilencedikes és tizedikes gimnazistáink tíz szervezettel ismerkedhettek meg.

Tovább a teljes cikkre

Konferencia a Józsefvárosi EGYMI és Általános Iskolában

Publikálva: 2022. november 21.

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Őszi Pedagógiai Napok keretében szervezte meg Józsefvárosi EGYMI a Játékosítás és digitalizáció a gyógypedagógiában című konferenciát.

Tovább a teljes cikkre

Sound in the silence- Litvániában járt a Fazekas

Publikálva: 2022. november 15.

A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium hét diákjával indult útnak a litvániai Kaunasba, hogy részt vegyen a Sound in the silence című nemzetközi projektben. Egy horvát, egy német és egy litván diákcsapattal közösen láttak neki, hogy feldolgozzák a kaunasi IX. számú erőd súlyos történelmi örökségét – a művészet eszközeivel.

Tovább a teljes cikkre

Gyermekvasút Erdőismereti foglalkozás

Publikálva: 2022. november 15.

Feledhetetlen programon vettek részt az Erkel Iskola tanulói. A kirándulás minden pillanata élmény volt, hiszen már messziről érezni lehetett az erdő illatát, és a csendet, ami a fák között uralkodott.

Tovább a teljes cikkre

Gyertyafénybe öltözött a Bajza

Publikálva: 2022. november 15.

A Bajza Utcai Általános Iskolában a nyelvtanítás mindig fontos szerepet kap, az értékek, népszokások és hagyományok átadására is nagy hangsúlyt fordítunk. Nem csoda hát, hogy a kétéves kényszerszünet” után alig várták, hogy fénybe öltöztethessék a Márton napját.

Tovább a teljes cikkre

Szerdai szendvicsnap a Leöveyben

Publikálva: 2022. november 3.

Október 5-től ismét indul a +1 szendvics – Diákok a rászorulókért akció a IX. Kerületi Leövey Klára Gimnáziumban. Az iskola
2015 óta gyűjti szerdánként a szendvicseket a bejáratnál lévő gyűjtődobozban.

Tovább a teljes cikkre

Halloween a terézvárosi iskolában

Publikálva: 2022. november 3.

A hagyománynak megfelelően idén is megrendezték a Terézvárosi Magyar-Angol, Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskolában a tökfaragó versenyüket.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció