Projektzáró rendezvény – VEKOP-7.3.3-17-2017-00001 „4M – Motiváció, Modernizáció és Módszertani Menőség a Monori Tankerület intézményeiben”

Publikálva: 2021. november 22.

Lezárult a „4M – Motiváció, Modernizáció és Módszertani Menőség a Monori Tankerület intézményeiben” című pályázat. A vissza nem térítendő európai uniós támogatás összege 110 mFt volt, a projekt megvalósítási időszaka 2018. 09. 01 – 2021. 11. 30. között tartott.

A projekt célja, olyan digitális eszközökkel támogatott módszertanok adaptálása volt, amelyek hozzájárulnak a minőségi és méltányos köznevelési rendszer kialakításához, amely az európai és globális társadalmi és gazdasági térben alkalmazkodni képes fiatalokat készít fel a munkaerőpiacon/felsőoktatásban/egész életen át tartó tanulásban való sikeres részvételre. A megvalósított projekt hozzájárul a Magyarországon tapasztalható digitális leszakadás megállításához és a digitális oktatás színvonalának minőségi javításához a bevont köznevelési intézményekben.

A projekt eredményeként 4 intézményünk 36 pedagógusa sikeresen teljesítette a kiválasztott, intézményük pedagógiai gyakorlatához illeszkedő módszertani továbbképzést, illetve azóta megtörtént részükről ezen módszertani csomagok adaptálása. A Nemzeti Köznevelési Portálon pedagógusaink több, mint 460 óravázlatot/tananyagvázlatot publikáltak.

A projekt megvalósítása során az alábbi módszertani csomagok beépítése teljesült:

Gubányi Károly Általános Iskola

Gyömrői Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium

Nemzetőr Általános Iskola

A projekt zárórendezvényére a monori „Vigadó” Kulturális és Civil Központban került sor 2021. október 20-án, melyen közel 100 pedagógus és kolléga, illetve több tucat gyermek vett részt. A rendezvény célja a projekt tevékenységeinek, elért eredményeinek bemutatása volt. dr. Hrutkáné Molnár Monika ünnepélyes megnyitóját követően Kollár Judit, projektmenedzser és szakmai vezető mutatta be a szakmai eredményeket, majd az intézményi koordinátorok összefoglalóit hallgathattuk meg a projekttapasztalatokról. A rendezvény második felében a résztvevők színes, kötetlen bemutatókon keresztül ismerhették meg a bevezetett módszertani csomagokat.

A zárórendezvényen készült bemutató film az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=Ew5SsPxtyr0&t=5s

Menü

Navigáció