Online szakmai programok a Monori Tankerületi Központ intézményeiben

Publikálva: 2020. november 5.

A 2020/2021-es tanévben tovább folytatódik a Monori Tankerületi Központ négy intézményében a Széchenyi 2020 program keretében megkezdett köznevelés digitális módszertani és eszközfejlesztését célzó program. A projekt megvalósításának célja, olyan digitális eszközökkel támogatott módszertanok alkalmazása, amelyek hozzájárulnak a minőségi és méltányos köznevelési rendszer kialakításához. Az intézmények online szakmai programokat biztosítanak a program eredményeinek, jó gyakorlatainak a bemutatására.

Online szakmai programok a Monori Tankerületi Központ intézményeiben

 

A Monori Tankerületi Központ négy intézményében folytatódik a Széchenyi2020 programban indult a digitális módszertani és eszközfejlesztési program, amelynek célja olyan digitális eszközökkel támogatott módszertanok alkalmazása, amelyek hozzájárulnak a minőségi és méltányos köznevelési rendszer kialakításához. A szakmai megvalósításban a Gubányi Károly Általános Iskola (Pilis), a Gyömrői Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Gyömrő) a József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium (Monor) és a Nemzetőr Általános Iskola (Monor) vesz részt. Az intézmények munkatársai összesen 46 tanulócsoportban a GEOMATECH, Sakkpalota, LEGO és Abacusan eszközcsomagokkal támogatott módszereket mutatják be és segítik a résztvevőket azok elsajátításában.

 

A projektben közreműködő 30 pedagógus már csaknem 160 óravázlatot publikált eddig a Nemzeti Köznevelési Portál felületén, amelyek további támogatást nyújtanak a pedagógusok számára. Az érintett intézmények közel 100 pedagógusa vett részt a digitális módszertani kompetenciákat fejlesztő továbbképzéseken. Az iskolák minden tanévben szakmai programokat szerveznek az érdeklődő pedagógusoknak, amelyeken megismerhetik a digitális módszertani fejlesztések eredményeit és jó gyakorlatait.

 

A 2019/2020-as tanév őszén, a Monori Tankerületi Központ I. szakmai napján a Gubányi Károly Általános Iskola szakmai programját ismerhették meg az érdeklődők. A többi intézmény szakmai programja 2020 tavaszán  következett volna, de a járványügyi helyzetre való tekintettel a programok elmaradtak, azokat online formában szervezzük meg 2020. november 16–18. között. A programokon való online részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

A szakmai programokról bővebben az alábbi regisztrációs felületen tájékozódhatnak:

https://forms.gle/WYc8WufD5RES2Jix6

 

Az online programokon szeretettel várjuk minden érdeklődő pedagógus kollégát!

4m_logo

Menü

Navigáció