Nyugat-Nógrádban is ingyenes tanszercsomagot vehettek át a hátrányos helyzetű gyermekek és szüleik

Publikálva: 2023. szeptember 14.

RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001

Magyarország kormánya a szülők terheit csökkentendő, immár az 5. tanévkezdést segíti ingyenes tanszercsomagokkal a rászoruló családokat. Az RSZTOP-2.1.1-16-2017-00001 azonosítószámú „Alapvető fogyasztási cikkek biztosítása szegény gyermekes családok számára” projekt kertén belül a Klebelsberg Központ végezte el a csomagok beszerzését, amelyet - az előző évekhez hasonlóan - a tankerületi központokon keresztül juttatott el az állami és a nem állami fenntartású intézményekben tanuló rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel rendelkező 1-8. évfolyamos diákok részére.

A Balassagyarmati Tankerületi Központ az illetékességi területén, a Balassagyarmati, Rétsági és Szécsényi járásban, 32 állami és 7 nem állami fenntartású intézmény 1342 diákja kapott ingyenes tanszercsomagot, amelynek köszönhetően az érintett családok számára könnyebbé válhatott az iskolakezdés.

A tanszercsomagok tolltartót, ceruzákat, radírt, ceruzahegyezőt, vonalzót, füzeteket, rajzlapot, ecsetet, zsírkrétát, vízfestéket, barkácsollót, különböző logikai játékokat, tisztasági csomagot tartalmaznak. A felsőtagozatos tanulók csomagjaiba pedig körző került, ill. a 7. évfolyamos diákok tudományos számológépet is kaptak. 

A korosztályok szerint összeállított, a tanévkezdéshez szükséges taneszközöket tartalmazó ingyenes csomagokat az iskolák adták át az érintett családoknak szeptember első napjaiban, így a diákok már az új eszközökkel kezdhették meg a 2023/2024-es tanévet.

Menü

Navigáció