Informatikai fejlesztés a Monori Tankerületi Központ intézményeiben

Publikálva: 2018. január 5.

Közel 420 millió forint értékben került sor informatikai eszközök átadására a Monori Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben

Decemberben közel 420 millió forint értékben került sor informatikai eszközök átadására a Monori Tankerületi Központ köznevelési intézményeiben. A közép-magyarországi iskolák informatikai rendszereinek fejlesztését az uniós pályázatok nem tették lehetővé, ezért igen fontos lépésnek bizonyult, hogy a Klebelsberg Központ a Közép-Magyarországi Régióban működő köznevelési intézmények részre mintegy 6,3 milliárd forint értékben szerzett be informatikai eszközöket. A Monori Tankerületi Központ intézményei 830 PC-vel, 410 laptoppal és 402 projektorral bővíthették számítástechnikai állományukat, amelyek összértéke 379 millió forint. A tankerület saját hatáskörben további 39,7 millió forint értékben 75 számítógéppel, 63 laptoppal és 95 projektorral gazdagította az intézmények felszereltségét.

A fejlesztésnek köszönhetően az ecseri Laky Ilonka Általános Iskola számítógépparkja is új eszközökkel bővült. Az iskola nagy hangsúlyt fektet a számítástechnika oktatására - emelte ki Kiss Katalin intézményvezető az eszközök átvételekor. Hozzátette, a közeljövőben szeretnének egy csoportfoglalkozásra alkalmas szobát is kialakítani, amely fontos szerepet töltene be az idegennyelv-oktatásban is.

Menü

Navigáció