Bajnokok útja

Publikálva: 2017. október 13.

Szeptember 22-én elindult az Üllői Árpád Fejedelem Általános Iskolában a Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramja.

Az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón elhangzott a program célja: a gyermekeket céltudatos életvitelre, rendszeres testmozgásra és egészséges táplálkozásra ösztönözni.

Az iskolában tartott sajtótájékoztatón jelen volt többek között: Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Boronkay Péter paralimpikon triatlonista világbajnok, Kissné Szabó Katalin polgármester asszony és dr. Hrutkáné Molnár Monika tankerületi igazgató.

Ezután a vendégek látogatást tettek a pályázaton nyertes osztályban, mely során az Államtitkár Asszony szólt néhány bátorító szót a gyerekekhez, majd elindultak az első foglalkozások, melyen olimpiai bajnokunk tartott beszámolót gyermekkorától az olimpiai bajnoki cím megnyeréséig.

A mentorprogramot az 5./b osztály nyerte meg a tavalyi tanévben.

A program vezetői havonta egy alkalommal látogatnak el az iskolába. A foglalkozások alatt a tanulóknak lehetőségük lesz megismerkedni a rendszeres sportolás fontosságával, különböző sportágakkal, illetve az egészséges táplálkozás jelentőségével. A diákok emellett megtanulhatják, hogyan állítsanak fel maguk elé elérhető célokat, továbbá megismerhetik, mit kell tenniük célkitűzéseik megvalósítása érdekében akár a sport, akár az élet más területén.

A foglalkozások között lesz tanóra, beszélgetés és számos sporthoz kötődő program. A tanulók e mellett sporteseményeken is részt vehetnek.

Bízunk a sikerben és abban, hogy a tanév végén arról számolhatunk be, hogy a program elérte célját.

Nagy örömünkre szolgál és büszkék vagyunk, hogy ez a program az országban először az Üllői Árpád Fejedelem Általános Iskolában valósulhat meg.


Menü

Navigáció