A Logopédia Európai Napja Budapesten

Publikálva: 2017. március 4.

Beszédszűréssel, tanácsadással, nyílt foglakozással, különböző szakmai programokkal várja az érdeklődőket a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, amely idén hetedik alkalommal rendezi meg a Logopédia Európai Napját március 6-án.

A logopédiai ellátást nyújtó intézményeiben a szakemberek megmutatják a szakszolgálati ellátás lehetőségeit. A szervezők az idei évben a prevencióra helyezik a hangsúlyt.
Nyelvfejlődési zavarral az óvodáskorúak 7-10 %-a küzd, amely az óvodai, majd az iskolai pályafutás során jelentős beilleszkedési, tanulási hátrányt jelent az érintett gyermekek számára. E zavar nem azonos a beszédhangok ejtésének hibáival, melyek önmagukban elhanyagolható mértékben játszanak szerepet a gyerekek tanulási, társadalmi sikerességében. A nyelvfejlődési késés már hároméves korban, az óvodába lépéskor felismerhető. Most először a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat a 2016 őszén induló programjának keretében az óvodába lépő hároméves gyerekek beszéd- és nyelvi fejlettségét is szűri. A nyelvfejlődési késést mutató gyermekek további logopédiai vizsgálatban és kiscsoportos nyelvi fejlesztésben részesülnek.  A korai szűréssel megelőzhető a nyelvi zavar legsúlyosabb formáinak kialakulása.
A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat szeretettel várja az érdeklődőket a főváros kerületeiben működő tagintézményeibe. A részletes program megtalálható a http://fpsz.hu/logopedia-europai-napja-2017/ linken, vagy a http://fpsz.hu honlapon.

Menü

Navigáció