Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 3 csapatot indított az idei Nemzetközi Legorobot Olimpia (WRO) nemzeti döntőjében: két csapatot a Regular-Elementary (12 éven aluliak versenye) kategóriában, míg egy csapatot Robofoci kategóriában. „Csillámpóni” elnevezésű csapatuk első helyezett lett.

Érdekesség, hogy egyetlen kizárólag lányokból álló csapatként érték el ezt a sikert. A csapattagok: Gombási Noémi, Vida Janka és Farkas Laura ötödik osztályos kislányok. Felkészítő tanáruk Huma Erzsébet.

Ezzel a Csillámpónik képviselik Magyarországot a világversenyen és meghívást kaptak az augusztusi dániai Legorobot Európai Kvalifikációs versenyre. Összesen 700 ezer forintot nyertek, melyet a robot fejlesztésére fordíthatnak. Dániában a korosztályukban induló 43 csapat közül a 8. helyet érték el. A szép eredmény mellett sok tapasztalatra tettek szert: látták más országok csapatai milyen eszközökkel és módszerekkel dolgoznak. A világversenyt Győrben novemberben rendezik, melyre az iskolában és táborban fognak felkészülni.

Az iskola 2016 óta foglalkozik LEGO robotikával. Jelenleg az EFOP 3.2.3-17 Digitális környezet a köznevelésben pályázat megvalósítói. A WRO versenyen a pályázati keretből beszerzett eszközöket használják.