A Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola ebben a tanévben is nagy-nagy szeretettel köszöntötte madárkáit. 2020. szeptember 17-én a gólyákat avatták fel, majd egy hét elteltével a kis fecskék következtek.

A Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola mindig kiemelt figyelmet fordított az új tanév gólyáinak és fecskéinek köszöntésére. Az első csoportot az 5. osztályba lépő tanulók alkotják, az utóbbiak táborába pedig a mindenkori kis elsősök tartoznak.

Avatásuk már hagyomány a közkedvelt belvárosi intézményben.

Ezúttal sem volt ez másképp. A szeptemberben megrendezett gólya- és fecskeavató ünnepségeken játékos vetélkedők, szórakoztató feladványok, ügyességi próbák várták a gyerekeket az iskola udvarán.

A feladatok teljesítésével az 5. évfolyamos tanulók méltó módon foglalhatják el helyüket a felső tagozatosok között, a kis elsősök pedig büszkén tartozhatnak a zrínyis diákok táborába.

A fogadalomtételt követően a gólyák nyakába gólyajelvények kerültek, a próbákon helyt álló kicsi fecskék jutalma pedig fecskemedál volt.

A program egyaránt szól a közösséghez való tartozás erejéről, a továbbhaladáshoz szükséges munka értékéről és a hagyományok tiszteletéről.

Mindehhez kiváló kereteket biztosít a jómadarkák avatásának ceremóniája és a délutáni rendezvényeken uralkodó gondtalan jókedv.