2019. február 2-án a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium rendezvényével zárult a tankerületi középiskolák szalagavató ünnepségeinek sorozata.

A báli szezont ezúttal is a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium nyitotta meg novemberben, majd a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium, valamint a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola folytatta a sort januárban. Végül – februári rendezvényével – a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium zárta a szalagtűző ünnepségek periódusát.

A Tömörkény szalagavatójának 2019. február 2-án a Városi Sportcsarnok adott otthont, ahol vendégek, diákok és pedagógusok, mintegy 1200 fő ünnepelte együtt az érettség szimbólumának tekintett szalagok feltűzését.

Az intézmény 6 osztályának 165 végzős tanulója mondhatja el idén, hogy megtette a következő lépést a nagy próbatétel, az érettségi vizsgák felé vezető úton, és büszkén viselheti ennek bizonyítékát, a feltűzött szalagot.

A bál ebben az évben sem nélkülözte a látványos elemeket. A rendezvény pompáját az iskola hagyományaihoz híven a fanfárok nyitószólamai adták meg. Horváthné Szabó Éva intézményvezető asszony ünnepi köszöntője és a szalagtűzés ceremóniája után keringők, ötletes előadások, osztálytáncok következtek. A műsort a tanárok meglepetéstánca és egy volt tanítvány, Molnár Ágnes dalai színesítették.

A felhőtlen ünneplést máris komoly tanulmányi munka, az érettségire való felkészülés követi.