Az 1956-os forradalom és szabadságharc történéseiről idén is méltó módon emlékeztek meg a tankerület intézményei. Szívet-lelket melengető műsorokkal tisztelegtek mindenhol nemzeti ünnepünk előtt.

A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. osztályos tanulói irodalmi-zenei összeállítással emlékeztek meg ’56 hőseiről, és szereztek megható pillanatokat az iskola közösségeinek.

Az ünnepi műsor részeként – hűen az intézmény arculatához – az alapfokú művészetoktatásban részt vevő diákok lélegzetelállító tánckoreográfiával idézték meg a múltat. A történelmi események megelevenedésével tanulók, pedagógusok és szülők együtt élhették át a forradalom szomorú vagy éppen felemelő pillanatait.

A hősiesség és áldozatvállalás előtti mély tisztelet érzésével álltak színpadra a Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjai is. Zenés-táncos műsorukat kivetített fotókkal és filmrészletekkel tették még látványosabbá. A pergő cselekmény mellett helye volt az áhítatban megélt pillanatnak is. Az iskola teljes közösségét megérintette a szabadság üzenete és szellemisége.

Mindkét intézmény ünnepi összeállítását megtisztelte jelenlétével Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi igazgató asszony is.