A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egyik igen régi hagyománya a Tabán-Teszt-Túra elnevezésű angol városi verseny megszervezése. Az intézmény nevével összeforrott vetélkedő népszerűsége hosszú idő óta töretlen, évente mintegy 40-50 főre tehető a különböző fenntartású szegedi iskolákból nevező tanulók száma.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola lassan 20 éve, 2002 óta szervezi a Tabán-Teszt-Túra angol városi versenyt, melyet évről évre azoknak a szegedi diákoknak hirdetnek meg, akik emelt szinten tanulják az angol nyelvet.

Az intézmény célja egy olyan tehetséggondozó verseny megrendezése, amely igazodik a tanulók életkori sajátosságaihoz, figyelembe veszi érdeklődésüket és felkészültségüket, ösztönzi a diákságot az idegen nyelv tanulására, és nem utolsó sorban kötetlenebb, családiasabb, vidám hangulatú megmérettetési, illetve találkozási lehetőséget biztosít az angolt szerető diákok és tanáraik számára.

A két kategóriában (5-6. évfolyam, 7-8. évfolyam) meghirdetett nyelvi vetélkedőn iskolánként és kategóriánként 2-2 versenyző indulhat. A verseny egy írásbeli fordulóból áll. A teszt különböző típusú feladatokat tartalmaz, így találkozhatnak a versenyzők az olvasott szöveg értésének képességét, nyelvhelyességet, nyelvhasználatot és idegen nyelvű komplex információk kezelésének képességét mérő feladványokkal is.

A versenyzési időre biztosított 60 perc alatt a felkészítő tanárok sem unatkoznak. Számukra módszertani programot szervez az intézmény, mely kiváló alkalom arra, hogy a város angoltanárai találkozhassanak, megvitassák szakmai kérdéseiket és megismerjék egymás tehetséggondozó munkáját.

A Tabán-Teszt-Túra idén február 4-én került megrendezésre. A versenyen 11 iskola közel 40 tanulója képviseltette magát.

A képeken a két korcsoport legeredményesebb diákjai és tanáraik láthatók.