A Szegedi Gregor József Általános Iskola – mint megannyi társintézménye – igazán szívén viseli a rászoruló emberek megsegítésének ügyét. Jótékonysági tevékenységük egyik szívből jövő kezdeményezése a műanyag kupakok gyűjtésére felállított gyűjtőpont, mely mit is formázhatna mást, mint egy nagy piros szívet.

A Szegedi Gregor József Általános Iskola már évek óta szorgalmasan gyűjti a műanyag kupakokat, mely tevékenység mindig is kettős célt szolgált.  

Egyrészt nagyon fontosnak tartják, hogy minden lehetséges eszközzel védjék környezetüket. Ökoiskolaként folyamatosan keresik azokat az innovatív megoldásokat, amelyek ebben a munkában segítségükre lehetnek.

Másrészt szívügyüknek tekintik a rászorulók megsegítését. Különböző jótékonysági akciókhoz kapcsolódva hirdetik, hogy „Jónak lenni jó!”.

A két cél összekapcsolásának egyik kiváló példája az iskola bejáratánál elhelyezett gyűjtőedény, egy piros szív, amelybe az intézmény diákjai mellett a lakókörnyezetükben élők is elhelyezhetik az újrahasznosítható műanyag kupakokat.

A gyűjteménnyel egy rászoruló gyermeken szeretnének segíteni.

A Gregor Iskola elmondhatja, hogy a szívügyének tekintett karitatív tevékenységhez szívet-lelket melengető kezdeményezések társulnak. Az intézmény előtt elhelyezett, szívet megformáló gyűjtőhellyel pedig azt üzeni mindenkinek: szívből jön a segítség és szívesen!