A Szegedi Gregor József Általános Iskolában igazán sikeresen kezdődik a tanév második féléve. A kerékpáros életmód elfogadottságának növelésén kiemelten munkálkodó intézmény ezúttal a Haladó Kerékpárosbarát Munkahely címet nyerte el.

A nem motorizált közlekedési módok népszerűsítésére 2019-ben meghirdetett pályázaton Kerékpárosbarát címet azok a települések és munkahelyek nyerhettek el, amelyek kiemelkedő példáját mutatják a szemléletformálásnak, és konkrét lépésekkel igyekeznek növelni a kerékpáros közlekedésre fókuszáló, ezáltal biztonságosabb és egészségesebb életmód elfogadottságát.

A környezet- és egészségtudatosságra ösztönző kampánnyal az Innovációs és Technológiai Minisztérium célja az, hogy a követhető gyakorlatokat felkutassa, a tapasztalatokat feldolgozza és a pozitív példákat elismerje.

A Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely cím elnyerésére meghirdetett pályázatra 2019-ban összesen 78 pályázó, 34 település és 44 munkahely jelentkezett. A pályázatokat „kezdő”, „haladó” és „címnyertes” kategóriákban bírálták el.

A Szegedi Gregor József Általános Iskola környezettudatos törekvései meghozták a várt eredményt. A következetes és aktív szemléletformáló tevékenység elismeréseként elnyert Haladó Kerékpárosbarát Munkahely címet az intézmény egy éven keresztül jogosult használni.