Május 19-én ünnepélyes keretek között adták át a „Szeged Ifjú Tehetsége” és a „Szeged Ifjú Tehetségéért” díjakat. A kitüntetett kiválóságok között köszönthetjük Kövecs Renátát, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanulóját, Puskás Mihályt, a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola diákját, valamint Pécsiné Pánczél Máriát, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanárát.

2022. május 19-én kiválóságait köszöntötte Szeged városa. A Szegedi Tankerületi Központ két köznevelési intézménye is büszkén elmondhatja, diákja vagy pedagógusa ott volt a kitüntetettek listáján.

 

A művészet, a kultúra, a sport vagy az oktatás területén kiváló teljesítményt nyújtók munkáját évről évre díjak adományozásával ismerik el Szegeden.

 

„Szeged Ifjú Tehetsége” díj az országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedően szereplő, tanulmányi munkájában példaértékű eredményeket elérő diákoknak, „Szeged Ifjú Tehetségéért” díj pedig a kimagasló tehetséggondozó munkát végző pedagógusoknak, oktatóknak adományozható.

 

Idén „Szeged Ifjú Tehetsége” elismerésben többek között Kövecs Renáta, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola zenésznövendéke, valamint Puskás Mihály, a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola ifjú sakktehetsége részesült.

 

Pécsiné Pánczél Mária, a Király König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanára „Szeged Ifjú Tehetségéért” díjat kapott. Az intézmény pedagógusai közül azonban nem csak az ő neve hangzott el a rendezvényen.

 

A nevelőtestület tagjai büszkén gratulálhattak ütőhangszeres kollégájuknak, Mucsi Gergőnek is, aki művészeti tevékenysége elismerésként alkotói támogatásban részesült.

 

A jövőben is hasonló szép eredményeket kívánunk a díjazottaknak!