A Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola - csatlakozva az Önkéntesek a szegedi COVID dolgozók támogatásáért elnevezésű civil közösségi kezdeményezéshez - 400 pár új zoknival lepte meg a város COVID osztályán dolgozókat, így köszönve meg áldozatos és kitartó munkájukat.

Az intézménytől sosem volt idegen a karitatív tevékenység. Falai között a segíteni akarás mindig jelen van, de - mint mindenhol - leginkább az adventi időszakban tör felszínre, amikor a mások öröme és az ünnep fénye még inkább a jótékonysági gyűjtések szervezésére ösztönöz.

 

Van azonban, mikor nincsenek fények, az öröm is megbújik valahol csendesen, és egy ismeretlen erő egy embert próbáló időszakban összefogásra késztet mindenkit.

 

Ez történik most is!

 

És ennek az összefogásnak a Szegedi Vörösmarty Mihály Általános Iskola aktív részese kívánt lenni! Vidovicsné Szamosi Csilla pedagógus önzetlenül vállalta a koordinátor szerepét, és közreműködésével az intézmény csatlakozott az Önkéntesek a szegedi COVID dolgozók támogatásáért elnevezésű civil közösségi kezdeményezéshez. Jótékonysági akciójuk a „Segíteni egy pár fehér zoknival is lehet!” címet kapta.

 

Az akcióban részt vevő tanulóknak, családoknak, iskolai alkalmazottaknak köszönhetően 400 pár új zoknival lepték meg a város COVID osztályán dolgozókat. Az ajándékok átadására 2021. február első napján került sor.

 

Megbecsülést, tiszteletet és hálát közvetít jelképesen ez a gesztus, amely azoknak az egészségügyi dolgozóknak szól, akik elkötelezetten, megfeszített munkával látják el hivatásukat, akik komoly harcot folytatnak a világot fenyegető vírus ellen, és azon fáradoznak, hogy az öröm és fények újra az életünk részei lehessenek.

 

Köszönet érte nekik!