A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi hét megszervezésével emlékezett meg alapításának 45. évfordulójáról. A novemberi eseménysorozat minden napjára jutott bőven az izgalmakból.

A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi hét megszervezésével ünnepelte meg fennállásának 45. évfordulóját.

A programsorozat első napján a sportoké volt a főszerep. A gyerekeknek volt lehetőségük zumbázni, táncolni, kosárlabdázni, tornázni, és a judo sportággal is megismerkedhettek.

A kicsiknek a Szegedi Vadaspark kitelepülése okozott különösen nagy örömöt, melynek köszönhetően lehetőség nyílt egy kis kígyó- és bogársimogatásra is.

A következő napot a nyelveknek szentelték. A magyar-angol és magyar-német kéttannyelvű oktatást folytató intézményben ekkor került megrendezésre a városi angol tehetségkutató és a városi német szövegértési verseny. Angolból 15 iskola 60 diákja mérte össze tudását, míg a német nyelvű vetélkedő - melyet idén először szerveztek meg - 35 tanuló részvételével zajlott.

A jubileumi események harmadik napján a humán és a reál munkaközösség programjai csábították a gyerekeket különféle helyszínekre. A hagyományokhoz híven ebben a tanévben is megrendezték a Kazinczy Ferenc nevéhez fűződő szépkiejtési verseny helyi fordulóját, amelyen az 5-6. és a 7-8. évfolyam tanulói vettek részt, de ezen a napon volt még Rubik-kocka verseny, kísérletezés, biblioterápiás foglalkozás, bábsimogatás és műhelyfoglalkozás a Kövér Béla Bábszínház jóvoltából, mesehallgatás kézműves foglalkozással, mesefeldolgozás robotikával… és még megannyi érdekesség.

Csütörtökön a diákönkormányzat fogta magát hadra, és egy fergeteges iskolatörténeti vetélkedőt rendezett. A játékos programelemekkel fűszerezett eseményen nagyon jól érezték magukat a gyerekek.

A hét zárásaként egy színvonalas gálaműsorral emlékeztek meg az iskola 45 évének kiemelkedő eseményeiről.

A finom tortának gyorsan hűlt helye lett, de a gyerekek által papírból készített tortadekoráció hűen őrzi az ünnep örömét.

Fotón: Még néhány gyertya, és kész a 45. évforduló emlékét őrző tortacsoda