A Rókusi Általános Iskola nemrégiben ismert sportolókat látott vendégül, akik pályafutásukról meséltek. Szó eset kitartásról, küzdeni tudásról, sikerekről, a sportnak köszönhető élményekről. A beszélgetéseket sportági bemutatók zárták, ahol az intézmény diákjai különböző mozgásformákat próbálhattak ki.

A Rókusi Általános Iskola is – mint a Szegedi Tankerületi Központ legtöbb iskolája – 2023. szeptember 29-én csatlakozott az Európai Diáksport Naphoz, és érdekes programot szervezett diákjai számára. Az „Öröm a sportban!” tematikájú eseményre sikeres sportolók kaptak meghívást, akik pályafutásukról meséltek a különösen kíváncsi hallgatóságnak.

A munkaközösségi beszámoló, illetve a tornatermi fotó arról tanúskodik, hogy nagy érdeklődésre tartott számot a sportolók jelenléte.

 

 

„Alsó tagozatos diákjainknak  iskolánk egykori ének-zene tagozatos tanítványa, Fekete Róbert kézilabdázó, a Pick Szeged első bajnoki címét megnyerő csapat akkori kapusa és csapatkapitánya beszélt sportsikereiről, és arról, mit adott neki a sport. A gyerekek érdeklődéssel hallgatták, és bátran kérdezték a sportolót a versenyeiről és a kézilabdáról. Diákjaink örömmel próbálták ki a játékot és a góllövést.

Felsős diákjaink vendége Márton Anita világbajnok és olimpiai bronzérmes súlylökő volt, akivel Guba Pál tanár úr beszélgetett. A sportolónőtől a gyerekek megtudhatták, hogyan kezdett el sportolni, és azt, hogy mennyi mindent adott a sport az életéhez…

A beszélgetés után diákjaink kézbe vehették Márton Anita világbajnoki arany- és olimpiai bronzérmét.

Az atlétikáról és sikereiről beszélt még Imre Petra válogatott síkfutó, iskolánk egykori tanítványa, és édesanyja, Imréné Kiss Ágnes, aki egyben az edzője is.” – olvasható a munkaközösség híradásában, melyből az is kiderül, hogy náluk járt egyebek között ifj. Eperjesi László, a SZVSE atlétikai szakosztályának dobóedzője vagy Beregszászi Renáta junior válogatott dobóatléta is.

A programot sportági bemutatók zárták, ahol a diákok különböző mozgásformákat próbálhattak ki.