A Debreceni Tankerületi Központ által fenntartott Nyírmártonfalvai Általános Iskola gyermekközössége csodálatos és korszerű játszótérrel gazdagodott.


A 11,6 millió Ft összköltségű beruházást 2022. március 29-én adták át a gyermekeknek. A játszótéren mérleghinta, lengőhinta, fészekhinta, kombinált csúszdavár és mászópiramis színesíti a játék örömét.


Dr. Vántus Andrásné szakmai igazgatóhelyettes asszony ünnepi beszédében elmondta, hogy a játszótér a gyermekek mindennapi életének részét kellene képeznie, mivel játék közben rengeteget tapasztalnak és tanulnak. Ezen keresztül megtanulnak játszva tanulni. A játszótér mindezek mellett a közösségi lét színtere is egyben. Az emberek társas lények, ezért nagyon lényeges, hogy már gyermekkorban megteremtsük azokat a lehetőségeket, ahol minőségi módon alakíthatják, tanulhatják az emberi kapcsolatokat. „Bízunk abban, hogy a játszótér eszközeit mind az intézményben tanuló 108 gyerek vidáman fogja használni és a játszótér remek helyszínét adja majd jó beszélgetéseknek és új barátságok kialakulásának.” -emelte ki a tankerület szakmai igazgatóhelyettese.


A játszóteret Dr. Vántus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese és Tóthné Valu Erika, a Nyírmártonfalvai Általános Iskola intézményvezetője ünnepélyes szalagátvágással adta át a gyerekek részére.


Szintén ebben az iskolában fejeződött be egy nagyobb volumenű felújítás. A Magyar Falu Programban 48.294.407 forintból újult meg a Nyírmártonfalvai Általános Iskola tornaterme. A fűtésrendszert megújítottuk, kicseréltettük a homlokzati és a beltéri nyílászárókat, a homlokzatot szigeteltettük, a tornaterem új buroklatot kapott és ki is festettünk.

A Nyírmártonfalvai Általános Iskola diákjai izgatottan várják, hogy birtokba vehessék a játszóteret

Szalagátvágás

Gyerekek önfeledt játék közben