Országos Angol Civilizációs Verseny megrendezése és lebonyolítása, valamint angol anyanyelvű tanár rendhagyó órái töltöttek meg élményekben gazdag tartalommal a Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola angol civilizációs témahetét.

A 2019. január 18-án megrendezett Országos Angol Civilizációs Versenyre olyan 4 fős csapatok jelentkezését várták, akik szívesen mutatták meg angol nyelvtudásukat, együttműködőek voltak egy kvíz kitöltésében, bátran álltak színpadra rövid jeleneteikkel, és előzetesen részt vettek egy kreatív kutató munkában.

A két kategóriában meghirdetett vetélkedőn 20 csapatban 80 diák mérte össze tudását. A versenyt kiíró szegedi intézményhez érkeztek vendégek Békéscsabáról, Budapestről, Kunszigetről, Orosházáról, Százhalombattáról és Székesfehérvárról. Téma az angol királyi család és az amerikai elnökök bemutatása volt.

A civilizációs hét további izgalmai a Nagy-Britanniából érkező vendégtanár, Keith Trencher előadásainak voltak köszönhetők. Az angol anyanyelvű pedagógus rendhagyó civilizációórák keretében mesélt Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország történetéről, kultúrájáról, szokásairól.

A brit tanár, aki előtt nem ismeretlen az Európai iskolák nyelvoktatással kapcsolatos pedagógiai munkája, nagyon elégedett volt a szegedi diákok tudásával.

 

Mr. Trencher rendhagyó órái remek hangulatban teltek, érdekes előadásainak köszönhetően sok-sok új információval bővült a diákok tudása.