Marjanovic Annamária, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola gimnáziumi székhelyének 11. évfolyamos tanulója a Szkopjéban megrendezett Rapid és Blitz Felnőtt Női Sakk Európa Bajnokságon kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A decemberben megrendezett külföldi sakkverseny házigazdája Szkopje volt, ahol Marjanovic Annamária, a SZTEJKI 11. évfolyamos diákja az Európa Bajnokság felnőtt női mezőnyében, a rapid verseny küzdelmeiben 2., a villám partikban pedig 3. helyezést ért el.

Az ifjú tehetség gyermekkora óta sakkozik versenyszerűen, közel tíz éve jár hazai és nemzetközi versenyekre. Jelenleg „nemzetközi mester” minősítéssel rendelkezik. Legutóbbi eredményei közül kiemelkedik a 2018 novemberében Újvidéken lezajlott nemzetközi mesterek számára rendezett ranglistaverseny 2. helyezése, valamint a Szkopjéban december 2-9. között megrendezett Rapid és Blitz Felnőtt Női Sakk Európa Bajnokságon elért 2. és 3. helyezés. Eddigi eredményei alapján méltán nevezhetjük őt a magyar női sakksport egyik legnagyobb reménységének.

Az iskola nagyon büszke tehetséges tanítványára, aki a 2016/2017. tanévben kezdte meg tanulmányait a SZTEJKI-ben. Az itt eltöltött évek alatt is számos kiemelkedő sakkeredmény bizonyítja kiválóságát:

2016. – 62. Női Országos Bajnokságon 3. hely

2016. – World Youth U-16 Chess Olympiad 2. hely a lányok között

2017. – Női nagymesteri norma a Nyílt Vajdasági  Bajnokságon (Újvidék, Szerbia)

2017. – 2. Női nagymesteri norma a Zadar Open-en (Zadar, Horvátország)

2017-2018. – Veretlen az NB1-B-ben

2018. – Húsz év alatti lányok világranglistáján 10. hely

2018. – Nemzetközi mesterek ranglistaversenye 2. helyezés (Újvidék, Szerbia)

2018. – Felnőtt Női Sakk Európa Bajnokság 2. és 3. helyezés (Szkopje, Macedónia)

A kiváló eredményekhez gratulálunk!