A Klebelsberg Központ és az Építési és Közlekedési Minisztérium által alkotta konzorcium a KEHOP-5.2.2-16-2016-00035 azonosítószámú „Hajdú-Bihar megyei oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztése” című projektben valósította meg a Debreceni Tankerületi Központ által fenntartott Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola épületenergetikai fejlesztését.

A projekt az Európai Unió Kohéziós Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával, bruttó 245.983.205 Ft volt támogatási összeg felhasználásával valósult meg.

Az épületben 150 nyílászárót cseréltek ki, szigetelték a homlokzatot, a teljes lapostető hő- és vízszigetelést kapott, továbbá hőszigetelték a pincefödémet is. Az épületgépészeti korszerűsítés kapcsán 140 termosztátfejet szereltek fel és egy komplex napelemes energiarendszert is kiépítettek – a fejlesztések eredményei több mint 400 tanuló mindennapjait teszik jobbá az intézményben.

Az eseményen beszédet mondott Hajnal Gabriella asszony, a Klebelsberg Központ elnöke, Dr. Papp László úr, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Pósán László országgyűlési képviselő úr, az Országgyűlés Kulturális bizottságának elnöke, Türk László úr, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója. Továbbá részt vett Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő asszony és Pappné Gyulai Katalin korábbi tankerületi igazgató asszony is. 


Galéria: Kicsinyek Kórusa énekli a "Nem tudom" című dalt

Galéria: a 4.b osztályos tanulók előadják Mentovics Éva Vakáció című versét

Galéria: a Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola diákjai

Galéria: Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnök ünnepi beszéde

Galéria: Türk László, a Debreceni Tankerületi Központ tankerületi igazgató ünnepi beszéde

Galéria (balról jobbra): Petőné Horváth Mária az intézmény igazgatója, Dr. Pósán László önkormányzati képviselő, Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöke, Türk László a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója, Dr. Papp László Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Pappné Gyulai Katalin a Debreceni Tankerületi Központ korábbi igazgatója, Orosz Aurélia önkormányzati képviselő 

Galéria: Csoportkép a Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola udvarán az ünnepség után

Galéria: a Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola új homlokzata

Galéria: a Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola új homlokzata