Szeptember 1-jén a szakadó eső sem tántoríthatta el a Szegedi Fekete István Általános Iskola diákjait és pedagógusait, hogy a nagy gonddal megtervezett tanévnyitó ünnepségüket megtartsák. A rendezvényen illusztris vendégeket fogadhattak.

A szeptember 1-jei szakadó eső sem tántoríthatta el a Szegedi Fekete István Általános Iskola diákjait és pedagógusait, hogy a nagy gonddal megtervezett és begyakorolt tanévnyitó ünnepségüket az érdeklődő szülők, meghívott vendégek és az iskola osztályai előtt megtartsák. Szerda este még a tornateremben a könyvosztásra készülve sorakoztak a tankönyvek, ám csütörtök hajnalban szorgos kezek tették alkalmassá a helyiséget az ünnepség megtartására.

A műsor nyitányaként különlegességet láthattak és hallhattak a nézők, hiszen az iskola férfi kollégáiból alakult zenekara Bergendy-Demjén „De nehéz az iskolatáska” című dalával köszöntötte az elsősöket. Válaszként ők is megajándékozták közönségüket egy közös szavalattal.

Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója köszöntő beszédében az időjárás változásának természetességével állította párhuzamba az őszt, mint az iskolakezdés természeti szimbólumát. A nyári hónapok után fogadjuk jól az őszi esőt, még akkor is, ha a napsütésnek jobban örülnénk. Az óvodás kori játékok, mondókák után adjunk helyet a tudásnak, az anyanyelvünk további fejlődésének, hiszen az életünkön és a nevünkön kívül szüleinktől ezt kapjuk örök útravalóként születésünkkor.

Kecskéstelep országgyűlési képviselője, Mihálffy Béla is nagy örömmel fogadta el a meghívást, és jelenlétével megtisztelte a 2022/2023. tanév első jelentős iskolai eseményét.

Az intézmény korábbi vezetője, Kispéterné Kotogán Erzsébet nyugdíjba vonult, így ezt a tanévet már az új intézményvezető, Sáriné Vetró Zsuzsanna nyitotta meg. Köszöntőjében a közösség összefogásának erejére hívta fel a figyelmet. A jelenünk, mint mondta, a gyermekek jelene, és a felnőttek tapasztalataikat, tudásukat tudják hozzátenni a fiatalok lendületéhez. Így tudnak együttesen megfelelni a közös céloknak: a mosolygós, sikeres, a társadalmunkba könnyedén beilleszkedni képes gyermekek felnevelésének.

Az ünnepségen jelen volt Dr. Csorba Ágnes is, a kecskéstelepi Cikér Egyesület elnöke, aki hosszú évek óta meghatározó személyisége az intézmény közösségének.

A tanévnyitót a tanári zenekar meglepetésszáma zárta, a pedagógusok Ady Endre „Párizsban járt az ősz” című versének megzenésített változatát adták elő.

S most már elmondható, hogy Szeged felé is jár az ősz, hiszen szeptember 1-jén reggel minden tankerületi iskolában megszólalt az első csengő.