A Szegedi Városi Kollégium Janikovszky Éva Tagintézményének tanulói és munkatársai április végén az intézmény névadójára emlékeztek. A program zárásaként a végzős diákok koszorút helyeztek el az írónő mellszobránál. Ugyanezen a délutánon tőlük is búcsút vettek társaik.

A Szegedi Városi Kollégium Janikovszky Éva Tagintézményének diákjai és dolgozói az intézmény névadójára emlékeztek.

 

A tanulók által gyűjtött és előadott szövegrészletek, fotók és illusztrációk felidézték az írónő gyermekkorát, pályafutását, munkásságát, magyar és külföldi elismeréseit.

 

Részletek hangzottak el ismert műveiből is, majd a végzős diákok koszorút helyeztek el Janikovszky Éva mellszobránál, Zsemlye Ildikó szobrászművész alkotásánál.

 

Ugyanezen a délutánon a diákönkormányzat és a táncszakkörös diákok színvonalas műsorral köszöntek el a ballagó diákoktól. A kollégium emléklapját Szebenyi Péter intézményvezető adta át a végzős kollégistáknak.

 

Janikovszky Éva örökérvényű szavai hasznos útravalóként szolgálhatnak a kollégiumtól búcsúzú diákok számára: "Mert mitől jó egy nap? Attól, hogy képesek vagyunk meglátni a jót. Hogy örülni tudunk. És attól, hogy holnap is lesz egy nap. Lehet, hogy még jobb, mint a mai."

 

Fotó: Janikovszky Éva megkoszorúzott mellszobra