Ez lesz az eredménye, ha a pedagógiai munkában azonos területeket preferáló két iskola együttműködési lehetőségeket keres: tananyagon túlmutató kalandtúra, új és izgalmas tanítási módszerek kipróbálása, közös tehetséggondozó foglalkozások megvalósítása, a diákok érdeklődését szem előtt tartó, élményekre alapozott, játékos tanulás.

A Béke Utcai Általános Iskola és a Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola oktatási profiljának hosszú évek óta kiemelt területe a matematikai tehetséggondozás.

Az utóbbi intézmény alsó tagozaton LEGO matek bevezetésével kívánta szórakoztatóbbá tenni a tanulás folyamatát, a felsősöknek pedig néhány éve LEGO robot programozást tanít. A matematikaoktatásban alkalmazott alternatív módszerek a gyermekek érdeklődéséhez igazodva, játékos formában fejlesztik a logikus gondolkodást.

Az iskola a LEGOkosító című jó gyakorlatának bemutatásával eddigi tapasztalatait szerette volna megosztani társintézményével, a Béke Utcai Általános Iskola pedagógusaival és diákjaival.

Az új módszertan bemutatása érdekében indított több hónapig tartó programsorozat sikeresen zárult. A megvalósítás során a két intézmény matematika iránt fogékony tanulóinak 8 alkalommal szerveztek tananyagon túlmutató tehetséggondozó foglalkozásokat.

2018. szeptember 27-én egy közös vetélkedővel nyitottak, ahol a két iskola tanulóiból alakított 4 fős vegyes csapatok 5 állomáson matematikai és ügyességi feladatokat hajtottak végre.

Az ezt követő foglalkozások a szerencsejátékok matematikai összefüggéseinek bemutatásáról, a GeoGebra nyílt forráskódú matematikai szoftverről, a LEGO robot programozásának alapjairól, a Lénárt-gömb használatáról, logikai feladványok megoldásáról szóltak.

Novemberben dr. Kosztolányi József, a SZTE Matematika Tanszékének matematikusa tartott foglalkozást.

A rendezvény a Béke Utcai Általános Iskolában közös játékkal, háromszög alakú dominó, ördöglakatok és LEGO robotok használatával zárult.

A Klebelsberg Központ által 700 ezer forint pályázati forrással támogatott programsorozatnak köszönhetően minden résztvevő hatalmas élményekkel gazdagodott, és két iskola partneri kapcsolata, szakmai együttműködése jelentős mértékben továbberősödött.