A Szegedi Dózsa György Általános Iskola mintha gyűjtené a „Leg …”-gel kezdődő címeket. A tanév első félévében az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatán nyerte el a „Legkreatívabb iskola” címet, nemrégiben pedig a 2022. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett TeSzedd! akció kapcsán értesítették arról, hogy megkapta a ”Csongrád-Csanád megye legaktívabb iskolája” elismerést.

A Szegedi Dózsa György Általános Iskola mindig is híres volt mérhetetlen energiáiról és aktivitásáról. Legtöbben az emelt óraszámú testnevelésoktatásról, a sport terén, kiemelten a kajak-kenu sportágban rendre elért nívós eredményekről ismerik, de az intézmény egyéb területen is számos sikert könyvelhet el magának.

 

Ebben a tanévben például mintha gyűjtené a „Leg…”-gel kezdődő címeket.

 

A tanév első félévében az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatán nyerte el a „Legkreatívabb iskola” címet. A pályázatra olyan alkotásokat vártak, amelyeken az iskolások megmutathatták, hogyan látják ők a tűzmegelőzés és a tűzvédelem kérdését, illetve a tűzoltói hivatást. A címhez izgalmas tűzoltó-bemutató és játékos tűzvédelmi oktatás járt.

 

Gyarapodott az iskolai „Leg…”-ek gyűjteménye júniusban is.

 

Nemrégiben ugyanis arról kapott értesítést az intézmény, hogy a 2022. évi Fenntarthatósági Témahét keretei között meghirdetett TeSzedd! pályázatban megkapta a ”Csongrád-Csanád megye legaktívabb iskolája” címet.

 

A pályázat a 2022. május 2-8. között megrendezésre kerülő TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhéten részt vett iskolák aktivitását díjazta, és célja az volt, hogy a környezetvédelem égisze alatt minél több diákot, tanárt és szülőt mozgósítson. A TeSzedd! program szervezője és fő támogatója az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a pályázat kiírója a PontVelem Nonprofit Kft.

 

A Szegedi Dózsa György Általános Iskola ezúttal is mindent beleadott, és bekerült a kiemelkedően teljesítő 20 magyarországi iskola közé (19 megye és Budapest). Aktivitásának eredményeként 100.000 Ft értékű iskolai alapítványi támogatást nyertek, mely összeget a diákok versenyeztetésére és jutalmazására szeretnék fordítani.

 

Kíváncsian várjuk a következő „Leg…”- címet!