„Lásd és védd!” címmel természetvédelmi programsorozat indult a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületében. Az ünnepélyes megnyitót követő első rendhagyó természetismereti órán a Rókusi Általános Iskola több mint száz tanulója hallhatott érdekes információkat élővilágunk védelméről, és ismerkedhetett meg egyebek között a vadon élő állat- és növényfajokat érintő illegális kereskedelem veszélyeivel.

A tavalyi nagy sikerre tekintettel a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében idén is környezetvédelmi programsorozat indult, melynek célja az iskolás gyermekek figyelmének ráirányítása a környezetvédelem fontosságára, természeti kincseink megóvására.

A 2018. október 15-én ünnepélyes keretek között megnyitott rendezvényhez az Agrárminisztérium, a Szegedi Vadaspark, a Tappancs Alapítvány, valamint Máté Bence világhírű természetfotós is csatlakozott, akinek munkáiból időszakos kiállítás nyílt a nagyteremben.

A kiállítás 2018. október 15-24-e között látogatható. Az előzetesen bejelentkezett diákcsoportok számára a szervezők tárlatvezetést és rendhagyó természetismereti órákat is biztosítanak.

A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvénysorozat indulásánál a legszemfülesebbnek a Rókusi Általános Iskola bizonyult, ahonnan több mint száz tanuló vehetett részt a nyitó programokon.