A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Tankerületi Központ együttműködésének eredményeként „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” címmel próbaprojekt indult két általános iskolában.

A mindenki által csak KEVE Programként emlegetett országosan is egyedülálló kezdeményezés a közlekedési, balesetmegelőzési ismeretek iskolai keretek között történő szisztematikus átadására, elsajátíttatására irányul.

A 2017/2018. tanév szeptemberében indított, évfolyamonkénti tantervi célokat megfogalmazó közlekedésbiztonsági program a Szegedi Tankerületi Központ támogatásával először a Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, valamint a szegedi Rókusvárosi II. Sz. Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában került bevezetésre.

A jelenleg az első osztályokban alkalmazott, felmenő rendszerű oktatási projekt korosztálynak megfelelő módon kívánja kialakítani a diákokban azokat a viselkedési normákat és magatartási készségeket, amelyek hozzásegítik őket a mindennapos közlekedés kockázatainak csökkentéséhez.

A megvalósításról februárban mindkét intézményben sajtónyilvános bemutatóórát tartottak, ahol a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága titkárának koordinációjával az érdeklődő szakemberek, pedagógusok megismerkedhettek a program jellegzetességeivel, célkitűzéseivel, és ízelítőt kaphattak az eddigi tapasztalatokról, eredményekről.

A pedagógusok, szülők, tanulók körében egyaránt pozitív fogadtatású komplex programba a 2018/2019-es tanévtől várhatóan újabb intézmények kapcsolódnak be.