A magyar kultúra napján a kulturális élet kiemelkedő egyéniségeit díjazták Szegeden. Az ünnepi eseményen Katona Judit énekművész, zenetanár, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola vezetője Kölcsey-érmet vehetett át.

A Szent-Györgyi Albert Agórában megrendezett városi díszünnepségen a megyeszékhely kulturális életének meghatározó személyiségeit díjazták.

A magyar kultúra napján olyan kiválóságok részesülhettek elismerésben, akik kiemelkedő szakmai tevékenységükkel Szeged város hírnevét öregbítették, művészeti, előadói munkásságukkal hozzájárultak a város kulturális életének gazdagításához.

A díjazottak között köszönthetjük Katona Judit énekművészt, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola vezetőjét, aki Kölcsey-érmet vehetett át Szeged város polgármesterétől.

Katona Judit művészként, pedagógusként és intézményvezetőként is a város kulturális életének meghatározó személyisége. Kultúrmissziója hosszú évek óta töretlen.

Művészetpedagógusként végzett kimagasló munkáját, hagyományokra épülő, de új eszközök bevonására irányuló törekvéseit, magas szintű szakmai felkészültségét az általa vezetett intézmény elismertsége is fémjelzi. A növendékek zeneművészeti tehetségének kibontakoztatásáért és a zenei versenyeken nyújtott folyamatosan kimagasló eredményeiért a Szegedi Tankerületi Központ 2016-ban „Pro Art” díjat, 2017-ben  „Pro Primissima Arte” díjat adományozott az iskolának, mely 2018-ban a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége által kiírt pályázaton elnyerte a Magyar Alapfokú Művészetpedagógiai Értéktár címet.

Katona Judit kiemelkedő művészeti tevékenységének elismeréséhez, a Kölcsey-érem átvételéhez szívből gratulálunk!