A Magyar Diáksport Szövetség a 2018/2019. tanévben is kitüntetésben részesítette azokat a pedagógusokat, akik a tanulói tehetséggondozás és a jövő nemzedékének egészséges nevelése terén kiemelkedő munkát végeztek. Csongrád megyéből Lantos István, a Csengelei Általános Iskola testnevelője érdemelte ki az MDSZ elismerését.

2019. január 23-án, Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében került megrendezésre a Diákolimpiák eredményeit értékelő szakmai fórum, melynek keretében átadták egyebek között a legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelőknek szóló kitüntetéséket.

Csongrád megyéből Lantos István, a Csengelei Általános Iskola testnevelője vehette át a rangos elismerést.

A díjat Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adta át.

"A mai díjátadón nemcsak a legeredményesebb testnevelőket és iskolákat szeretnénk elismerni, hanem minden pedagógust és intézményt, akik nap mint nap dolgoznak a fiatal korosztály egészségéért, fittségéért.”- hangsúlyozta ünnepi beszédében Balogh Gábor.

A rendezvényen beszédet mondott dr. Illés Boglárka, az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára is.

A díjak odaítélésénél kiemelt szempont volt a tanulói tehetséggondozás és az egészséges életmódra nevelés terén végzett magas színvonalú szakmai munka, illetve a jövő nemzedékének egészségéért végzett kiemelkedő pedagógiai tevékenység is.

Az elismeréshez gratulálunk!