A Debreceni Tankerületi Központ az EFOP-4.1.2-17-2017-00052 projektben 1.017.936.163 forint támogatást nyert az általa fenntartott Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola strukturális fejlesztésére.

A Kormány ezen kívül 201.977.809 Ft többletforrást biztosított, ezen kívül a Debrecen Tankerületi Központ 64.501.746 forinttal támogatta a beruházás megvalósítását, így az iskola több, mint 1,2 milliárd forintból újult meg.

A beruházásnak köszönhetően korszerű, XXI. századi körülmények között tanulhat a Petőfi Sándor Általános Iskola több mint 600 diákja. Az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően megújítottunk huszonnégy tantermet, és építettünk hat újat, kialakítottunk művészeti termet, valamint az egész épületet akadálymentesítettük. Ezeken túl kicseréltük a nyílászárókat és korszerűsítettük a fűtési rendszert.

Az épület átadásával kapcsolatos sajtónyilvános eseményen részt vett Dr. Pósán László, országgyűlési képviselő, Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Dr. Vántus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese, Komáromi Julianna, a Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

A képen balról jobbra: Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Pósán László, országgyűlési képviselő, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Dr. Vántus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese, Komáromi Julianna, a Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI intézményvezetője.


Az új iskola aulája

Az új iskola világos folyosója