Két intézményben is ünnepi eseményekkel teltek május utolsó napjai. Mind a Szegedi Fekete István Általános Iskola, mind a Szegedi Gregor József Általános Iskola igazi gálahangulatú rendezvénnyel koronázta meg egész tanéves jubileumi programsorozatát. Most már a tanévzáró ünnepségekre készülnek, ahol mindketten végleg búcsút intenek 55. évüknek.

Az 55 éves két szegedi iskolában a teljes tanév a jubileum jegyében telt. Érezhető volt az iskola életéhez tartozó valamennyi programban, legyen az karácsonyi műsor vagy tanulmányi verseny.

Május végén aztán mindketten nagyszabású rendezvénnyel jelezték, hogy lassan végéhez közeledik az ünnepi tanév.

A Szegedi Fekete István Általános Iskola május 30-án fergeteges gálaműsorral várta a tanulókat, a szülőket, a meghívott vendégeket és a társintézményeket.  A meghívottak sorából nem maradtak ki a határon túli partneriskolák sem.

A rendezvényen jelen volt B. Nagy László, országgyűlési képviselő és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, aki köszöntőjében külön kiemelte a Kecskéstelep szívében elhelyezkedő iskola oktató-nevelő munkájának komplexitását, értékes hagyományainak továbbadását.

A Szegedi Gregor József Általános Iskola május 31-én szervezett jubileumi záróprogramot. A „Gregoriális” névre elkeresztelt családi napon sor került a „Régen és most” kiállítás megnyitására, a diákok kulturális műsorára és számos más érdekes programelem megvalósítására. Az iskolaépület szinte valamennyi szegletében különböző foglalkozásokra invitálták a tanulókat, valamint családtagjaikat. A rendezvényen helyet kaptak a különböző sportolási és kézműves lehetőségek, az érdeklődők bepillanthattak a robotprogramozás rejtelmeibe, illetve a kínai nyelvoktatás világába, voltak látványkísérletek, kincskeresés, arcfestés, zsákbamacska, és bemutatkozott az iskola rendőre is. Aki pedig megéhezett, bográcsban készült tarhonyás krumplival enyhíthette éhségét vagy hatalmas palacsintapartin torkoskodhatott.

A jó hangulatú ünnepi eseményeket követően a több mint félévszázados iskolák bátran néznek szembe történetük következő 55 évével.