A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola végzős gimnazistáira 2020. január 18-án kerültek fel az érettség szimbólumának tekintett szalagok.

A Szegedi Tankerületi Központban már megszokott: novemberben a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium nyitja a szalagavató ünnepségek sorát, az új év első hónapjában a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium, valamint a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola folytatja a sort, végezetül februárban a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium következik.

Fontos esemény ez valamennyi középiskolás életében, hiszen a felnőtté válás első állomását jelképező kis szalagok egyértelműen, sürgetően és visszavonhatatlanul jelzik, hogy a jövő nemzedékeként emlegetett diákságból rövidesen a jelent építő felnőtt generáció lesz.

A SZTEJKI végzősei ebben a tanévben 2020. január 18-án megrendezett szalagavatójukon emlékezhettek vissza eddigi diákéveikre, és ünnepelhették azt, hogy lassan elérkeznek középiskolai tanulmányaik utolsó nagy próbatételéhez, az érettségi vizsgákhoz.

Ezen a napon a gimnázium 85 tanulójára tűzték fel az érettség szimbólumát, a kis szalagot.

A rendezvénynek az IH Rendezvényközpont adott otthont. A megjelent vendégeket és a diákságot Dr. Gera Tibor intézményvezető köszöntötte, aki egyben Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi igazgató asszony ünnepi gondolatait is tolmácsolta.

A szalagtűzés ceremóniáját követően az osztályok bemutatták hagyományos nyitótáncaikat, a bécsi és angol keringőt, majd Árgyelán Klaudia 12. A osztályos tanuló üdvözölte egy gyönyörű dallal a több mint 600 fős báli közönséget.

Az est folyamán látványelemekben bővelkedő tánckoreográfiák, tréfás műsorok nevettették meg és nyűgözték le az amúgy is meghatódott vendégeket, szülőket, pedagógusokat.

A bál ezúttal is nagyon jó hangulatban telt el, és a sok-sok ideig különleges emléket nyújtó ünnepséget máris komoly tanulmányi munka követi.