Ifjú szegedi tehetségek a Darmstadti Ifjúsági Zenekarban

A szegedi Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola két tanulója, Hevesi Adél hegedű szakos és Ludányi Fanni gordonka szakos növendék 2017 augusztusában - Szeged város testvérvárosi kapcsolatainak köszönhetően  -  lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen a Darmstadti Ifjúsági Zenekar munkájában.

Több évtizedes hagyomány, hogy a zeneiskolai növendékek közül pályázat útján választják ki azt a két tanulót, akik elutazhatnak Darmstadtba, és ott részt vehetnek a testvérvárosok fiataljaiból formálódott zenekar 10 napos munkájában.

Az esemény gondosan megtervezett forgatókönyv szerint zajlik. A nyertes tanulók részére a darmstadti fél megküldi a zenekari művek anyagát, majd az előzetes tanulást és felkészülést követően 5 nap közös próbafolyamattal kezdődik meg a nemzetközi zenei munka.

A próbák után Darmstadtban ad az együttes koncertet. Az ifjú tehetségekből álló  stáb minden évben másik külföldi helyszínre utazhat, így az elmúlt években számos országban jártak már: Hollandiában, Olaszországban, Franciaországban, Magyarországon.

Idén az ukrajnai Ungváron mutatkozik be a szegedi tehetségekkel kibővült Darmstadti Ifjúsági Zenekar.