A Tisza-parti Általános Iskola 2.b osztályának tanulói a karácsonyi ünnepi készülődés időszakban valóságos médiaszereplőkké váltak. A Szeged Televízió „Adventi Kalendárium” című műsorában naponta egy-egy kedves verssel ajándékozzák meg a nézőket.

A televíziós műsorban a Tisza-parti Általános Iskola 2.b osztályosai igazi ajándékosztó szerepben tündökölnek.

A nagy múltú iskola tanulóihoz méltó módon ajándékként egy-egy irodalmi művet hallhatnak tőlük a nézők napról napra.

A diákok költőink, íróink gondolatainak tolmácsolásával szeretnék a hallgatóságot az adventi készülődésre hangolni.

„Drámapedagógusként kiemelten fontosnak tartom a helyes, szép beszéd folyamatos fejlesztését - nem csupán az igényes, érthető beszéd kialakításáért, hanem a helyesírásban jelentkező transzferhatásai miatt is. A gyerekek folyton újabb és újabb memoritereket tanulnak, olykor általam kijelölve, míg máskor általuk szabadon választott módon.... Nem titkolt célom, hogy szeressenek verset, igényes irodalmat olvasni.” – mondta Bökényi Hajnalka, az osztály tanítója.

A produkciók láttán az embernek önkéntelenül is Aranyosi Ervin szavai jutnak az eszébe: „Gyermekszájak ha szóra nyílnak…”.

A kis művészek szájából elhangzó irodalmi alkotások elbűvölő hatásúak, és azt bizonyítják, hogy az ünnep öröméhez bőven elegendő egy mosolygós szempár és néhány kimondott kedves gondolat.

 

Köszönet Nekik érte!