A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Kossuth Lajos Általános Iskolájának kínai nyelvet tanuló diákjai kiemelkedően szerepeltek a Kínai Nagykövetség és a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet szervezésében megvalósuló Chinese Bridge kínai nyelvi versenyen.

A Kínai Nagykövetség és a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet szervezésében május 27-én rendezték meg a Chinese Bridge kínai nyelvi versenyt, melyre az egyetemisták és a középiskolások mellett második éve már az általános iskolás diákok is nevezhetnek egyéni vagy csoportos videó készítésével. A megmérettetésen a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Kossuth Lajos Általános Iskolájának diákjai kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

 

Az intézményről köztudott, hogy a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet partneriskolájaként az elsők között vezette be a kínai nyelv tanulásának lehetőségét. Az érdeklődő gyerekek 2016 óta második idegen nyelvként tanulhatják a nyelvet.

 

Az iskola a nyelvoktatás terén végzett kiemelkedő nevelő-oktató tevékenységéért 2022. június 3-án, a Szegedi Tankerületi Központ pedagógusnapi ünnepségén fenntartói elismerésben részesült.

 

Az idei Chinese Bridge kínai nyelvi versenyen elért sikerekről így számolnak be:

„A Kossuth Lajos Általános Iskola kínai nyelven tanuló diákjai közül Lajos Laura Lilla és Avramov Bence 5. b osztályos tanulók egyéni videó készítésével neveztek a versenyre.  

Mindketten 1. osztályos koruk óta tanulják a nyelvet, letették a YCT2-es nyelvvizsgát, és nagy álmuk, hogy egyszer eljussanak Kínába.

Laura a „Songbie” című dal előadásával megosztott 3. helyezést ért el, Bence pedig egy árnyékmese eljátszásával a 6. helyen végzett.

Felkészítő tanáraik: Ren Ping Sophia és Szabó Pálma. Köszönjük a munkájukat!A csoportos verseny kategóriában iskolánk 1-5. osztályos tanulói közül 15-en neveztek a „Tavaszi álom” című dal bemutatásával és koreográfiájával. A zsűri értékelése alapján a 2. legjobb pontszámot érték el, és elnyerték a „Legjobb énekhang” elismerést is.  A csapat tagjai: Bubrják-Goda Barnabás, Dékány Péter, Dicső Ramóna, Hajdú Márkó, Kurai Marcell, László Emese Bernadett, Lipinszki Eszter, Lőrincz Anna Luca, Mára Lívia Rebeka, Pollák Marcell János, Sóti Luca, Székely Nikolett, Székely Petra, Vajda Klára, Volford Lili Anna.

Köszönjük a felkészítő tanárok, Anni Lu, Ren Ping Sophia, Szabó Pálma, Kinda Emőke és Őze Fanni munkáját. 


A tanulók és a felkészítő tanárok június 9-én a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézet nagyszabású gálaműsorán vették át az elismerő okleveleket.”

 

Gratulálunk az elért eredményekhez!