A Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola tagintézményei sorából kiváló Szegedi Kossuth Lajos Általános Iskola első önálló lépéseinek egyike egy vidám családi nap megszervezése volt, ezzel állítva emléket a változásnak. Tagintézményének, a Deszki Zoltánfy István Általános Iskolának is kijutott a jóból, egy ünnepi torta nekik is járt.

Bartókné Gyöngyösi Andrea, az iskola igazgatója így számolt be erről a vidám napról:

„Szeptember 22-én Családi napot tartottunk a Szegedi Kossuth Lajos Általános Iskolában. A Családi nap önmagában is más, mint a többi, de az idei tanév első közösségi rendezvénye adott alkalmat iskolánk névváltozásának köszöntésére is, mely alkalomból gyermekekkel, szülőkkel, volt tanítványainkkal együtt varázsoltuk az iskola udvarát egy hatalmas játszótérré.

Iskolánk 1989 márciusában vette fel Kossuth Lajos nevét, de a 2007-ben bekövetkezett társulási folyamatokat követően tagintézmény, majd a 2023 márciusában elindított átszervezési folyamatnak köszönhetően szeptember 1-jétől ismét önálló iskola lett.

 

Fotón: Az iskola homlokzatának művészi megjelenítése (Tóth Csabáné művésztanár alkotása)

 

Tagintézményünk a Deszki Zoltánfy István Általános Iskola. Közös rendezvények, programok megszervezésével kívánjuk erősíteni a két iskola közösségi életét, aktivitását.

 

Fotón: A tagintézmény logójának megjelenítése

 

Ahogy illik, meglepetés volt egy-egy torta, melyet a két iskola diákönkormányzatának elnöke vett át.

A rendezvényen sor került az újonnan megválasztott DÖK-tagok, az elsős kis fecskéink és az ötödikes gólyáink köszöntésére és avatására. Fogadalmukkal erősítették az iskola szellemiségének megőrzését, a méltó viselkedéskultúra betartását, továbbadását és ígéretet tettek az iskola közösségi értékeinek erősítésére is.

Kézműves foglalkozások, íjászat, asztalitenisz, arcfestés, sportbemutató, labdarúgás, aktív iskolai játékok és sok egyéb szórakoztató tevékenység tette izgalmassá és feledhetetlenné ezt a különleges Családi napot.

 

„Ez a nap más, mint a többi…” – zárta gondolatait egy nagy hagyományokkal bíró, 2023 szeptemberében újjászülető iskola igazgatója.