2017. szeptember 1-jén különleges nap virradt a Szegedi Tankerületi Központ fenntartásában működő Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolára.

Az iskola hagyományos tanévnyitó ünnepségén B. Nagy László országgyűlési képviselő bejelentette, hogy a Szegedi Tankerületi Központ 600 millió forintot nyert az intézményi  infrastruktúra fejlesztésére az „Iskola 2020” konstrukció keretében „Hátránykompenzáció és oktatási infrastruktúra-fejlesztés Mórahalmon” című (EFOP-4.1.2-17-2017-00080) pályázatán. A jelentős mértékű pályázati forrásból 8 osztályterem, 13 szaktanterem és a sportcsarnok újul meg, természettudományos labor és 4 fejlesztőszoba létesül, valamint továbbszépül az iskolaudvar.

Az ünnepségen Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója az intézmény alkotói közösségének huzamosabb ideje végzett kiemelkedő munkáját méltatta.

Nógrádi Zoltán, a város polgármestere szintén a köszönet hangján szólt, hiszen a pályázat eredménye hosszú évtizedeken keresztül meghatározza a település arculatát, az itt élők hangulatát, jövőképét és ezzel együtt a gyermekek jövőbeli lehetőségeit is.

Kazi Mária intézményvezető megköszönte vendégeinek, hogy meglátták az iskola közösségeiben a megújulásra való hajlamot, elismerik az intézményben folyó szakmai munkát.

A felemelő, kellemes élményt nyújtó tanévnyitó ünnepség zárásaként az elsősök egy-egy színes szélforgót kaptak a tehetség és a sokszínűség jelképeként.

Fotóalbum:
 http://www.morahalom.sulinet.hu/index.php/galeria/fotok/category/113-tanevnyito