2019. szeptember 30-án tartották a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” néven kidolgozott közlekedésre nevelő iskolai projekt tanévnyitó konferenciáját. A Szegedi Tankerületi Központ és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága által indított KEVE program megvalósítása ebben a tanévben már a tankerület 26 intézményében zajlik.

A Szegedi Tankerületi Központ és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az országban elsőként 2017. szeptember 1-jén indította el a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) néven kidolgozott biztonságos közlekedésre nevelő programját.

Első lépésben, 2017 nyarán megtörtént a „pilot” intézmények kijelölése, amelynek során egy városi és egy vidéki intézmény (Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és AMI, valamint Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és AMI) került kiválasztásra. Az első tanévben 2 iskola 3 osztállyal kezdte meg a programot. A második tanévtől 17 intézményben, 19 feladatellátási helyen, 34 osztályban zajlott a projekt megvalósítása. A 2019/2020-as tanévtől a Szeged Tankerületi Központ 84 osztályában, közel 2000 tanuló részvételével folyik a program.

Az eddigi tapasztalatokról, az új tanév feladatairól, bemutatóórák szervezéséről, az iskolarendőrök szerepének növeléséről tanácskoztak a szakemberek 2019. szeptember 30-án a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében megrendezett tanévindító konferencián.

A megbeszélésen jelen volt Dakos József r. dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, MBB elnök, Szilassi-Horváth Jenő r. ezredes, mb. rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, MBB alelnök, Nagy Tiborné r. alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, MBB ügyvezető elnök, Vad Róbert, r. őrnagy, MBB titkár, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója, Bíró Csaba, a Szegedi Tankerületi Központ tanügyigazgatási referense, a KEVE tankerületi koordinátora, Szarvas Áron, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ kabinetvezetője.

A KEVE megvalósításának eddigi tapasztalatai azt igazolják, hogy a programot országosan is egyre nagyobb érdeklődés övezi.