A Debreceni Tankerületi Központ 2021 decemberében jelentkezett a Mentődolgozók Kulturális és Szabadidős Egyesülete karácsonyi nyereményjátékára, ahol egy ingyenes, átfogó elsősegélynyújtás – újraélesztés oktatást lehetett megnyerni.

Az egyesület kisorsolta a Debreceni Tankerületi Központot, így a kollégák idén májusban részt vehettek  az oktatáson. A sok jelentkező és a képzés sikere miatt az oktatást két napon is megrendezték, amely elméleti ismeretekből és gyakorlati elemekből épült fel.

A tankerület számára kiemelten fontos az egészségtudatos életmód, az egészségmegőrzés, az embertársakkal kapcsolatos felelősségvállalás. Mivel az esetek többségében a „hétköznapi emberek” vannak jelen elsőként az olyan helyzetekben, ahol valaki rosszul lesz vagy baleset éri, így nagyon fontos, hogy megfelelően cselekedjenek az adott vészhelyzetben.

Az oktatás pozitív tapasztalatai révén és a tankerület elkötelezettsége miatt egy jó, hasznos és érdemes cél érdekében az egyesülettel hosszútávú együttműködést tervez a tankerület.