Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztése


Sajtóközlemény

 Megkezdődnek a „Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztése” című kivitelezési munkálatai

2020.05.07. 

Az EFOP-4.1.2-17-2017-00089 pályázat keretében a Berettyóújfalui Tankerületi Központ, mint projektgazda infrastrukturális fejlesztést valósít meg a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola meglévő épület bővítésével, melynek eredményeképpen 4 db új tanterem, valamint kiszolgáló helyiségek, közlekedők, lépcsőház és lift kerül kialakításra.

 

A 436,072 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a fejlesztés keretében a meglévő és az épületre emeletráépítéssel létrejövő új tantermek iskola bútorainak beszerzése is megtörténik.

 

A fejlesztés eredményeként az iskola képessé válik a tanulók optimális fejlődésének biztosítására, ezáltal felkészíti a fiatalokat az egész életen át tartó tanulásban való sikeres részvételre, valamint a társadalmi és gazdasági légkörben zajló változások folyamatos követésére, emellett jelentősen csökkenti az iskolai lemorzsolódással érintett tanulók számát.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, vissza nem térítendő támogatás formájában, valamint önerő bevonásával.

 

 

Pályázó neve: Berettyóújfalui Tankerületi Központ
Projekt címe: Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztése
Projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.2-17-2017-00089
Támogatás összege (Ft): 436 072 096  

Összköltség (Ft): 436 072 096 
Támogatás mértéke: 100 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.29.


Projektzáró sajtóközlemény

Befejeződött a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola bővítése.

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ ‪436.072.096 forint vissza nem térítendő támogatásból emeletráépítéssel bővítette a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola épületét.

Az EFOP-4.1.2-17-2017-00089 projektben a korábban a könyvtárnak is helyet adó földszintes épülete egy új emelettel bővült. A földszinten a könyvtár megújult környezetben várja olvasóit, létrejött egy új klubterem is, ahol rendezvények, kiállítások is megtarthatók.

Az új emeleti szinten az iskolai nevelés terei kaptak helyet; négy tantermet és egy tágas aulát vehettek birtokba az intézmény dolgozói és diákjai. A beruházásnak köszönhetően az iskola épülete akadálymentesen használhatóvá vált, így a fogyatékossággal élők is egyenlő eséllyel férnek hozzá az oktatás infrastruktúrájához.

A beszerzett iskolabútorokkal rendeztük be az újonnan kialakított tereket, biztosítva a modern oktatási körülményeket.

Az intézmény korszerű képzést nyújt, az oktatás-nevelés színvonala tovább emelkedik a jövőben. A minőségi oktatás elérhető közelségbe kerül a családok, szülők és a gyermekek számára Földes településen is.

A projekt az Európai Unió és Magyarország Kormányának támogatásával valósítottuk meg.