Infrastrukturális fejlesztés a zeneművészetért a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában

Sajtóközlemény


Új Zeneiskola épül Berettyóújfaluban

2020.04.14.

 

 Az EFOP-4.1.2-17-2017-00026 pályázat keretében a Berettyóújfalui Tankerületi Központ, mint projektgazda infrastrukturális fejlesztést valósít meg a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Bihari Alapfokú Művészeti Iskola telephelyén új épület építésével, mely során egy új zeneiskola épület építésére kerül sor.

A 384,7 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a fejlesztés eredményeképpen méltó környezetben kerül elhelyezésre a nagy múltra visszatekintő zeneoktatás; beszerzésre kerülnek a zeneoktatáshoz szükséges hangszerek, audiovizuális eszközök, irodai- és tantermi bútorok.

 A fejlesztés eredményeként az intézmény a megszokott, magas színvonalú zeneoktatást az elérhető legmagasabb infrastrukturális körülmények között tudja tovább folytatni, a megvalósuló épület – benne egy koncertteremmel – lehetőséget ad az ott folyó munka szélesebb közönség előtti reprezentálására is.

 A zeneoktatás eszköz-, és feltételrendszerének fejlesztésével a minőségi oktatás lehetősége közvetlen elérhető közelségbe kerül a családok, szülők, tanulók számára a hátrányos helyzetű Berettyóújfalui Járásban.

 A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, vissza nem térítendő támogatás formájában.

 Kedvezményezett neve: Berettyóújfalui Tankerületi Központ

Projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.2-17-2017-00026

Projekt címe: Infrastrukturális fejlesztés a zeneművészetért a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolában

A támogatás összege (Ft): 311 110 361 

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.09.30.

 

A projektről bővebb információt a www.jozsefattilaiskola.hu. oldalon olvashatnak.


Projektzáró sajtóközlemény


Felépült a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új zeneiskola épülete

2021.11.03.

 A Berettyóújfalui Tankerületi Központ 384.667.348,- forint vissza nem térítendő támogatásból új zeneiskola épülettel bővítette a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és AMI-t.

Az EFOP-4.1.2-17-2017-00026 projektben Berettyóújfaluban új zeneiskola létesült, így korszerű és méltó környezetben folytatódhat tovább a városban már nagy múltra visszatekintő zeneoktatás.

Az új épületben olyan termeket alakítottunk ki, ahol az egyéni zeneoktatás feltételei a mai kor elvárásainak megfelelő színvonalon biztosíthatók. A földszinten két terem is helyet kapott, ahol a kamarazene oktatására, gyakorlására nyílik lehetőség. A termek összenyithatók, így a közönség előtti zeneművészeti előadásokat, szakmai konferenciákat is lehet tartani. Az épület teljesen akadálymentesített, így a fogyatékkal élők is tanulhatnak zenét. Az épület berendezéséhez bútorokat szereztünk be, továbbá notebook-okat, asztali számítógépeket, illetve a digitális tananyagok szemléltetéséhez projektorokat is vásároltunk. Az új informatikai eszközökkel segítjük a gyerekek digitális kompetenciáinak fejlődését. Az új épület földszintjén egy koncerttermet hoztunk létre, amit versenyzongorával is elláttunk, így a terem csatlakozni tud a város gazdag kulturális életéhez.

A projektnek köszönhetően az intézmény korszerű elméleti és gyakorlati képzést tud nyújtani. A minőségi oktatás elérhető közelségbe kerül a családok, szülők és a gyermekek számára a hátrányos helyzetű Berettyóújfalui járásban.

 A projektet a Széchenyi 2020 programban, uniós támogatással valósítottuk meg.