ELINDULT A DEBRECENI TANKERÜLETI KÖZPONT „Villamoshálózat felújítás Nyíradonyi járás iskoláiban” CÍMŰ, EFOP-4.1.12-22-2023-00044 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKTJE.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő hat intézmény elektromos hálózatának korszerűsítése valósul meg 298,96 millió forint vissza nem térintendő európai uniós támogatás felhasználásával, a Széchenyi 2020 program részeként.

A fejlesztésben érintett intézmények:

  • Nyíradonyi Arany János Általános Iskola
  • Nyírmártonfalvai Általános Iskola
  • Ábrányi Emil Általános Iskola
  • Álmosdi Bocskai István Általános Iskola
  • Bagaméri Általános Iskola és AMI
  • Kiss Zoltán Általános Iskola

A beruházásnak köszönhetően olyan környezet jön létre a tanulók számára, amely alkalmasabb a hátrányos helyzet kompenzálására, a lemorzsolódás csökkentésére.

A felújítással érintett épületek elektromos rendszere egykor alacsonyabb terhelésre épült ki, ezért korszerűsítésük indokolttá vált. A projekt célja, hogy az intézmények elektromos hálózata a mai kornak megfelelő legyen és a folyamatosan előtérbe kerülő digitális oktatás feltételeinek eleget tegyen. A korszerűsítés további pozitív hatása a hálózati veszteség minimalizálása és az energiafelhasználás csökkenése. Üzemeltetési szempontból a villamosenergia megtakarítás aktívan hozzájárul a karbonsemlegesség eléréséhez és az üzembiztos hálózat működéséhez.

A várhatóan 2023. augusztusára elkészülő felújítás hozzásegíti az intézményeket a minőségi, inkluzív oktatás-nevelés feltételeinek megteremtéséhez és az esélyegyenlőtlenségek mérsékléséhez. A beruházás eredményeként az előírt akadálymentesítési követelmények is megvalósulnak.

A projektről bővebb információt a https://kk.gov.hu/debrecen weboldalon olvashatnak.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megvalósult a DEBRECENI TANKERÜLETI KÖZPONT „Villamoshálózat felújítás Nyíradonyi járás iskoláiban” című, EFOP-4.1.12-22-2023-00044 azonosítószámú projektje.

A Debreceni Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények elektromos hálózatának korszerűsítését valósította meg, melyre 175,34 millió forint vissza nem térintendő európai uniós támogatás nyert el a Széchenyi 2020 program keretében.

A beruházásnak köszönhetően olyan környezet jött létre a tanulók számára, amely alkalmas a hátrányos helyzet kompenzálására, a lemorzsolódás csökkentésére.

A felújítással érintett épületek elektromos rendszere egykor alacsonyabb terhelésre épült ki, ezért korszerűsítésük indokolttá vált. A fejlesztés lehetővé tette, hogy az intézmények elektromos hálózata a mai kornak megfelelő legyen és a folyamatosan előtérbe kerülő digitális oktatás feltételeinek eleget tegyen. A korszerűsítés további pozitív hatása a hálózati veszteség minimalizálása és az energiafelhasználás csökkenése. Üzemeltetési szempontból a villamosenergia megtakarítás aktívan hozzájárul a karbonsemlegesség eléréséhez és az üzembiztos hálózat működéséhez.

A 2023 júliusában elkészült felújítás hozzásegíti az intézményeket a minőségi, inkluzív oktatás-nevelés feltételeinek megteremtéséhez és az esélyegyenlőtlenségek mérsékléséhez. A beruházás eredményeként az előírt akadálymentesítési követelmények is megvalósultak.

Szerződés száma: EFOP-4.1.12-22-2023-00044
Támogatás összege (Ft): 175 336 713
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai befejezése: 2023.08.31.

A projektről bővebb információt a https://kk.gov.hu/debrecen weboldalon olvashatnak.