A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a 4.a osztály közreműködésével Székely „Penge” Pál, a Darts Matek megalkotója személyesen mutatta be, milyen alkalmazási lehetőségeket kínál a program, hogyan tehet motiválóvá és szórakoztatóvá egy matematikaórát.

A Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2024. február 20-án iskolák közötti tudásmegosztó workshopot tartottak, melynek témája a Darts Matek volt. Ez az interaktív oktatási szoftver egy digitalizált dartstábla használatával segíti a gyerekeket a matematikai alapok elsajátításában, képességeik fejlesztésében.

Székely „Penge” Pál, profi dartsbajnok, matematikatanár, a Darts Matek megalkotója az intézmény 4.a osztályának közreműködésével személyesen mutatta be, milyen lehetőségek rejlenek a program iskolai alkalmazásában, hogyan kapcsolódhat egymáshoz ez a sportág és a matematika, a darts segítségével miként válhat játékossá, szórakoztatóvá és motiválóvá egy tanóra.

A bemutatót a Tarjáni Iskola 4.a osztályának tanulói segítették.

„A negyedikesek december óta ismerkednek a Darts Matekkal interaktív tábla és iskolai tabletek segítségével. Nagyon hasznos a program az írásbeli osztás előkészítésénél, a kettes és hármas bennfoglaló tábla újbóli tudatosításánál. Az alapműveletek fejben elvégzését is kiválóan segíti az interaktív oktatási szoftver. A legnagyobb előnye, hogy rendkívül motiváló, szórakoztató a gyerekek számára. A beállításoknak köszönhetően differenciálásra is lehetőséget biztosít.” – mondta Juhászné Fekete Angéla, az intézmény pedagógusa, aki nagyon büszke volt ügyes diákjaira.

 

 

A Darts Matek a Szegedi Tankerületi Központ 20 általános iskolájában került bevezetésre, mely intézményekből összesen 42 érdeklődő pedagógus érkezett az alkalmazás kulisszatitkait bemutató rendezvényre.