Boldog Kollégium cím a kollégiumnak, Boldogságóra Pedagógus Nagykövet cím a pedagógusnak – az első félév karácsonyig tartó időszakában talán ez az egyik legszebb ajándék, amelyet a Szegedi Városi Kollégium magáénak tudhat.

A Szegedi Városi Kollégium Székhelyintézménye és Janikovszky Éva Tagintézménye 2020-ban csatlakozott a Boldogságóra programhoz, melynek jótékony hatása számtalanszor bebizonyosodott már a mindennapi kollégiumi életben.

A pozitív pszichológia módszereire épülő program  célkitűzései közül csak néhány: a negatív gondolkodásmódon változtatni, az optimista hozzáállást kialakítani, a különböző problémákkal való megküzdésben segíteni, boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával az egyéni kompetenciáikat fejleszteni.

Mindezt azért, hogy gyermekeink magabiztosabbak, kitartóbbak, kiegyensúlyozottabbak legyenek, tanulmányi téren eredményesebben teljesítsenek, javuljon szociális érzékenységük, és pozitív szemlélettel forduljanak a világ és jövőjük felé.

A Szegedi Városi Kollégium felismerte a módszertani kultúra fejlesztésének új lehetőségeit, és 2020-ban boldogan csatlakozott a Boldogságóra programhoz. Székhelyintézménye és  Janikovszky Éva Tagintézménye azóta jogosult a Boldog Kollégium cím használatára.

Az intézményben Lázár Emőke és Dérné Bozóki Éva pedagógusok vezetik a programhoz kapcsolódó szakköröket.

 

 

Színvonalas munkájuknak köszönhetően több ízben is elnyerték már a „Hónap csoportja” címet. A 2023-as év azonban újdonságot is hozott.

2023. október 25-én, Budapesten az Erkel Színházban ünnepelte a program a tízéves jubileumát. Az esemény egyben címátadó nagyrendezvény is volt, ahol a két pedagógus és Dr. Tóthné Facskó Zsuzsánna, a Janikovszky Éva Tagintézmény vezetője képviselték intézményüket.  

A Boldog Kollégium címet ezúttal is mindkét intézményegység elnyerte.

Lázár Emőke és Dérné Bozóki Éva pedig - sikeres és eredményes munkásságuk elismeréséül - a Boldogságóra Pedagógus Nagykövete lett.

 

Az elismeréshez szívből gratulálunk.