A Szegedi Fekete István Általános Iskola ebben a tanévben is hű maradt logójához, melynek középpontjában – a tudás, a bölcsesség és a névadó előtti tisztelet jeléül – egy bagoly áll. Az intézmény diákjai a Bagolyröpte címet viselő programokon mutathatják be, ki miben tehetséges. Az intézmény ezzel is szeretné bebizonyítani, hogy mindenkinek vannak szárnyai!

A „baglyos” iskolaként közismert Szegedi Fekete István Általános Iskola a 2023/2024. tanévben is bizonyítani szeretné, hogy logója középpontjában nem véletlenül áll egy bagoly, amely egyrészt a Fekete István regényében életre keltett Hú nevű állatszereplőre emlékeztet, másrészt a bölcsesség szimbólumaként jelenik meg.

Az iskola erről a mágikus állatról nevezte el a legújabb tehetséggondozó programját is. Ebben a tanévben ugyanis megszületett a Bagolyröpte.

„Az iskola pedagógiai programjában is feltüntetjük, hogy mindannyian hisszük: minden gyermek egy tehetség. A tanulásban mérhető eredményeken túl az is látható a figyelmes pedagógus számára, amit érdemjegyekkel nem tudunk értékelni. A tehetség - ami az ember sajátja - utat tör magának úgy, ahogy a madárfiókák egyszer csak szárnyra kelnek. Hogy ezt megkönnyítsük, létrehoztuk Bagolyröpte programunkat…” – mondta Sáriné Vetró Zsuzsanna, az iskola igazgatója.

Az első Bagolyröptét még novemberben tartották „Tehetséges feketések a színpadon” címmel, ahol az osztályok egy-egy közösen megalkotott produkcióval mutatkozhattak be, de egyéni jelentkezők is előadhatták műsorszámaikat.

„A szülőket is meghívtuk erre az eseményre, így a Kecskési Művelődési Ház zsúfolt közönsége előtt élhették át diákjaink a szereplés nyújtotta izgalmat. A hatalmas siker arra kötelez bennünket, hogy folytassuk a Bagolyröpte programot a jövőben is.” – adta hírül az intézmény.

A projekt következő állomását „Tehetséges feketések a katedrán” címmel áprilisra tervezik. Fordított nap lesz ez a javából, ahol helyet cserél tanár és diák. A tanulók ezúttal pedagógusi vénájukat csillanthatják meg, és nagy valószínűséggel a mókából is akad majd bőven.

A Bagolyröpte, mely az intézmény hitvallását hűen tükrözi, sikeresen indult útjára a 2023/2024. tanévben. Küldetése pedig azon a gondolaton alapul, hogy mindenkinek vannak szárnyai!