Falevél Partyval búcsúztatta az őszt a SZTEJKI Weöres Sándor Általános Iskolájának alsó tagozata. Az eseményen közismert magyar verseket olvastak, dalokat énekeltek. A szülőket és pedagógusokat is mozgósító program hozzájárult az egymáshoz való tartozás érzésének és a magyar identitástudatnak az erősödéséhez is.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Weöres Sándor Általános Iskolája Falevél Partyval búcsúztatta el az őszt, és készült fel a tél érkezésére. Egyszerű és kedves rendezvénnyel ünnepelték az évszakváltást, és előlegezték meg az adventi időszak hangulatát.

Bár a cím hallatán elsősorban kézműves foglalkozás szervezésére gondolnánk, amely a hulló és sokszínű falevelek gyűjtésére, feldolgozására épül, de ezúttal nem ez volt a központi elem.

Ők csak egyszerűen verseket mondtak, énekeltek. A lényeg az, hogy mindezt együtt! Az élményekről így vallanak:

„Mielőtt téli pihenőre térne a természet, az ősz még teljes pompájában elkápráztat bennünket. Mi alsós tagozatos kisdiákok sok-sok verset tanultunk erről az évszakról.

A Falevél Party alkalmából egybegyűltünk, és közösen idéztük fel ezeket. Élmény volt együtt lenni, és szüleinkkel, tanárainkkal közösen ünnepelni, kicsit másképpen előadva ezeket a mindannyiunk által jól ismert verseket és dalokat.”

A program során Nagy László, Zelk Zoltán, Petőfi Sándor, Osváth Erzsébet, Radnóti Miklós és az iskola névadója, Weöres Sándor költeményei hangzottak el. A hangulatot a diákok, a szülők, a pedagógusok, és a betérő környékbeliek együttes hangja tette egyedivé és különlegessé.

Ezek a költemények a mi magyar identitásunk részei, melyek mindenki szívébe mélyen beleivódtak, és most is örömöt szereztek nekünk, előadóknak, és a közönségünknek is.” – zárul az eseményről szóló beszámoló.

Szinte bizonyos, hogy hasonló élmények határozzák meg majd a tél és karácsonyi ünnepek időszakát is.