A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Weöres Sándor Általános Iskolájának 4. és 5. osztályos tanulói szeptember közepén az Öreg Hölgynél tettek látogatást. A Szent István téri víztornyot a szegediek szívesen becézik így, hiszen a több mint száz éves épület igazi matrónaként, méltóságteljesen őrzi emlékeit, és várja látogatóit.

A SZTEJKI Weöres Sándor Általános Iskolájának 4. és 5. osztályos tanulói szeptember közepén interaktív kiállításon és foglalkozáson vettek részt a Szent István téri víztoronyban. A Szegedi Vízmű Zrt. szervezésében megvalósuló "Környezetvédelem és kultúra a műemlék víztoronyban" című program célja a víziközmű-szolgáltatással és a környezettudatossággal kapcsolatos ismeretek átadása volt.

A mindenki által csak Öreg Hölgyként emlegetett víztorony megújult vitrines kiállítással, projektoros kivetítésekkel és ismeretterjesztő tablókkal segítette a tanulók szemléletformálását.

A bemutató tér a témához kapcsolódó előadásoknak adott helyet a Mondoló Egyesület és a Csemege Egyesület közreműködésével. 

A diákok a helyszínen kisfilmeket tekinthettek meg, és rejtvényes feladatokat oldhattak meg. A foglalkozások előtt lehetőségük volt felmenni a torony kilátójába, és gyönyörködhettek a csodálatos panorámában.

„Szenzációs délelőtti programban vehettek részt tanulóink!” – összegezte az élményeket Pintér Ildikó, a tagintézmény vezetője.

Az Öreg Hölgyet mindig is előszeretettel látogatták az iskolák, emlékeit ma is szívesen ismerik meg, mondanivalóját pedig örömmel hallgatják.

Fotó forrása: https://hu.wikipedia.org/