„Zöld kód – Kódolj a holnapért!”

Publikálva: 2022. december 7.

A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola robotika iránt rajongó diákjai szenzációsan szerepeltek a „Zöld kód – Kódolj a holnapért!” című fenntarthatósági ötletpályázaton. Pályamunkájukat beválogatták az országos legjobb 10 közé, ahol a 4 főből álló csapatot a legemberibb ötletért díjazták.

A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola diákjainak zseniális szerepléséről Farkas Zsuzsa, a versenycsapatot felkészítő pedagógus beszélt.

 

„A Vodafone Magyarország Alapítvány a Skool, azaz a Technológiai Oktatásért Alapítvány szakmai közreműködésével hirdette meg a „Zöld Kód – Kódolj a holnapért!” című fenntarthatósági ötletpályázatát. A pályázók 5 különböző, a fenntarthatósággal kapcsolatos témában adhatták be munkáikat. Az ötletpályázatban olyan robotokat kellett tervezni, amelyek támogathatják a fenntartható jövőt az élet bármely területén. A pályázati felhívás célja az volt, hogy a Vodafone Magyarország Alapítvány és a Skool ösztönözze a digitális világ iránt érdeklődő és innovatív gondolkodású diákokat és tanáraikat a robotika, a kódolás és a fenntartható jövő témájában való kreatív alkotásra, és felhívja a figyelmüket a csapatmunka fontosságára.”

 

A versenyben a csapat a „minőségi oktatás” témakörét választotta. Olyan ötlettel álltak elő, amelyet az iskola egyik tanulójának mozgásban és beszédben súlyosan akadályozott testvére inspirált. A technológiát fogták hadra, és a kis ismerős, valamint a hasonló problémával küzdő gyermekek kommunikációjának megsegítését tűzték ki célul. Az alapötletet és az elkészített robot működését egy videó segítségével kellett bemutatniuk.

 

 „Pályamunkánkat az ország 80 pályázatából beválogatták a legjobb 10 közé. A döntőben, amelyet Budapesten rendeztek meg 2022. november 26-án, a gyerekeknek egy eddig ismeretlen robotkészlettel, programozási nyelvvel és mentor segítségével kellett 4 óra alatt az ötletüket valamilyen leegyszerűsített formában megvalósítani. Az elkészült programot és robotot egy négytagú zsűri és a többi résztvevő előtt kellett bemutatniuk 3 percben. A fiúk, Gyurákovics András, Király Aldvin, Király András, Kovács Dávid Amadé 6. osztályos tanulók fantasztikusan szerepeltek. Csapatunkat a legemberibb ötletért díjazták. Minden csapattag és az iskola is értékes nyereményekkel gazdagodott…” – folytatta a tanárnő.

 

A kiváló eredményhez szívből gratulálunk!


Menü

Navigáció